De Bever, de echte ”architect van de rivier”, is sinds een vijftiental jaren terug in ons land.  Kom onder leiding van één van onze beverspecialisten, de indrukwekkende realisaties van de Bever bewonderen of het dier observeren.

Bevertochten

Ontdekking van de mooiste bever habitats in Wallonië.
Spectaculaire dammen, indrukwekkende waterpartijen, verrassende knaagactiviteiten… De Bever weet zeer goed hoe hij aan het werk moet om gewone valleien in kleine stukjes natuurparadijs te veranderen!

Tijdens een leuke en aangename wandeling door bossen en valleien ontdek je enkele van de allermooiste plekken die door bevers bewoond worden. Je leert allerlei interessante details over het leven van het grote knaagdier. Een filmpje over het leven van de Bever kan de activiteit aanvullen.

Duur : halve dag.
Waar: verschillende streken van Wallonië (zoals de Ardennen, de Famenne, de Gaume…); ook in de Dijlevallei (Vlaams – en Waals Brabant), Limburg (Maasbekken), in de Eifel (Duitsland)…
Seizoenen: alle dagen van het jaar, op aanvraag.

Beverobservatie

Het verkennen van beverplekken (in de namiddag) kan worden gekoppeld aan de observatie van de dieren (‘s avonds), in één of een andere plaats die door jouw gids zorgvuldig werd uitgekozen om de bevers onder de beste omstandigheden te kunnen waarnemen (zonder risico om de dieren te storen of af te schrikken).

Duur: halve dag (bevertocht) + bevernocturne (observatie: duur afhankelijk van de bevers zelf…).
Waar: mogelijk in verschillende streken van de Ardenne.
Seizoenen: theoretisch elke dag tussen begin mei en eind september, op aanvraag.
Activiteit beperkt tot kleine groepen (principieel max. 4 deelnemers).

DELEN