Insecten zijn overal rondom ons… hun aantal en hun verscheidenheid zijn gewoon onvoorstelbaar! Enkele insecten kunnen ons soms wat lastig vallen, maar in het algemeen gaan het om een echt fascinerende wereld, die vaak onbekend blijft. Insecten zijn voor ons ook onontbeerlijk: wie anders zou bv. de stuifmeel van bloem tot bloem verspreiden?

Jouw gids zal voor jou de deuren van deze wonderwereld wijd openen. Laat ons wedden dat je, na onze tocht, de insecten met totaal andere ogen zal bekijken!

Observatie

Tijdens een leuke en boeiende wandeltocht door het bos of het plattenland leer je de specifieke uitrusting te gebruiken om insecten te vangen en te identificeren. Je leert ook enorm veel over de insectenfamilies, samen met 1001 onbekende en fascinerende aspecten van het leven van de ‘’kleine beestjes’’. De gids zal je misschien ook uitnodigen om één of een andere aantrekkelijke larve te proeven: smakelijk!

Duur: halve dag (3 à 4 uren).
Waar: mogelijk in allerlei streken.
Wanneer: alle dagen tussen mei en oktober, op aanvraag.

Vlinders & Libellen

Onze insectentochten kunnen ook specifiek gericht worden op het ontdekken van (dag)vlinders en/of libellen. Het aantal geschikte plekken wordt dan wel wat kleiner.

DELEN