Kalklandschappen

Tochten

Kalkrotsen zijn vaak aan de oorsprong van bijzonder afwisselende en aantrekkelijke landschappen. Eén enkele strook met kalkgronden, de ‘Calestienne’ genoemd, doorkruist Wallonië van het westen naar het oosten. De Calestienne, soms maar enkele kilometers breed, biedt ons haar typische open valleien, indrukwekkende rotsen en kliffen, talrijke grotten, afgronden en zonnige hellingen aan. Deze laatste zijn vaak bedekt met buitengewone kalkgraslanden die een bijzondere flora en fauna herbergen (bloemen, insecten…)

Onder leiding van onze gidsen ontdek je de natuurlijke, geologische en ook culturele rijkdommen van de kalklandschappen tijdens een boeiende wandeltocht.

Duur: halve dag (3 à 4 uren) of volle dag (6 à 7 uren).
Streken: streek van de Viroin (Provincie Henegouwen), van Rochefort, Han s/Lesse, Houyet…
Seizoenen: elke dag van het jaar, op aanvraag. Periode voor het ontdekken van de typische flora en fauna meer beperkt: mei tot september.

 

‘Géoparc’-Route

Een nieuwe begeleide wandeltocht in de streek van Han s/Lesse (die binnenkort de titel ‘Geopark’ van UNESCO moet krijgen).

Onder leiding van onze gids leer je de ‘Sentier Géoparc Famenne – Calestienne’ (ongeveer 9 km) kennen, met prachtige landschappen zowel verschillende merkwaardigheden van geologische aard (zoals de grot van Eprave, de afgrond van de Lhomme, de kliffen en kalkgraslanden van de ‘Belvédère’…).

In samenwerking met het Domein van de Grotten van Han, mogelijkheid om de tocht te verlengen door het koppelen met een bezoek (te voet) aan het Wildreservaat van Han s/Lesse (met de prehistorische dode arm van de Lesse, de afgrond van Belvaux…) en aan de beroemde grotten van Han s/Lesse.

Duur: halve dag (Sentier Géoparc) tot volle dag (voettocht + wildreservaat + grotten).
Streek: Han s/Lesse.
Seizoen: elke dag tussen maart en oktober, op aanvraag.

 

 

DELEN