Een inleiding tot de algemene technieken van oriëntatie, aangepast aan het niveau van alle deelnemers (kinderen, volwassenen). Na een overzicht van de oriëntatietechnieken indoors wordt de theorie in de praktijk gezet tijdens een aangename wandeling in de natuur.

 

Hoe de kaart lezen en gebruiken? Hoe het kompas gebruiken? Alles wordt je uitgelegd door de gids, op een eenvoudige en leuke manier, van de algemene basisregels tot de kleine ‘geheime’ tips van oriëntatie…

Dezelfde activiteit kan ook gericht worden op het gebruik van het GPS-systeem.

Een bijzonder boeiende variante van onze ‘Oriëntatie’-activiteiten is de Dropping. Het Engelse werkwoord ‘to drop’ betekent ‘laten vallen’ of ‘losgooien’. Na een inleiding tot de algemene oriëntatietechnieken (kaart lezen, kompas gebruiken) wordt de groep ergens in de natuur ‘’gedropt’’ en moet het vertrekpunt (basis) terugvinden.

Eenvoudig? Misschien al wat minder indien de instructies gegeven door de gids voortdurend blijven veranderen… of wanneer de activiteit ’s nachts plaatsvindt!

De activiteit kan ook met meerdere (sub)groepen georganiseerd worden, die met elkaar moeten interageren, onder de vorm van een wedstrijd.

Duur: halve dag (3 à 4 uren) of volle dag (6 à 7 uren).
Waar: mogelijk in allerlei streken.
Wanneer: elke dag van het jaar, op aanvraag.

 

DELEN