Twee nieuwe uitgaves van Gidsenbureau vzw over de vogels op de grote meren van de Champagnestreek in Frankrijk.

De grote meren van de Champagnestreek zijn tegenwoordig enkele van de meest befaamde plekken geworden bij ornithologen. Twee keer per jaar, tijdens de lente- en de herfsttrek, worden de meren opgewekt door de aanwezigheid van tienduizenden kraanvogels: waarschijnlijk één van de allergrootste schouwspelen van vogels in heel Europa! Buiten het spektakel van de grote en elegante kraanvogels zijn de meren ook bekend voor de spectaculaire samenscholingen van andere vogels zowel de verscheidenheid aan soorten (met over 250 verschillende soorten die tot nu toe werden waargenomen).

Onze vogelgidsen zijn uitstekende hulpmiddelen om alles te weten over de waarneming van vogels in deze twee streken, en zijn weg ter plekke moeiteloos te vinden.

Elk gidsboekje is een ware schat aan informatie voor de ornitholoog, met:
– een schetskaart met de beste plekken voor vogelobservaties in de streek,
– de beschrijving van een twintigtal observatiepunten, met info over de meest merkwaardige soorten, de seizoenen, de uren, enz. De lijst van de observatieplekken houdt enkele oorden in, die veel minder bekend zijn.
– zeer nuttige informatie betreffende de toegankelijkheid van de beschreven sites en de weg naar deze plekken.
– een algemene voorstelling van de streken met hun interest voor de vogelwaarnemer door het jaar.
– praktische informatie om het verblijf te helpen organiseren.
– een ‘check-list’ met een selectie van de meest merkwaardige vogelsoorten.

Onze Vogelgidsen van het Lac du Der en van de Lacs de la Forêt d’Orient zijn onmisbare hulpmiddelen voor de ornithologen, die hen kunnen helpen om veel tijd op het terrein te winnen.

Vogels waarnemen op de meren van de Champagnestreek was nooit zo eenvoudig!
In de praktijk: hoe de gidsen verkrijgen?

De twee publicaties zijn uitsluitend bij Gidsenbureau vzw te verkrijgen, in elektronische vorm.

Je kan eenvoudig bestellen: je stuurt ons gewoon een e-mail met de bestelling en stort het overeenkomstige bedrag op onze bankrekening. We zullen jouw e-mailadres zowel jouw postadres nodig hebben om de documenten te kunnen opsturen. Normaal gezien wordt de bestelling verzorgd binnen de twee à drie dagen na de bestelling. De gidsboekjes worden per e-mail opgestuurd, onder de vorm van een ‘gepersonaliseerd’ pdf-document.

Enkele woorden over de prijs van onze gidsboekjes …

De gidsboekjes zijn enkel in elektronische versie beschikbaar: het gaat om pdf-documenten die worden gepersonaliseerd (vermelding van de naam en adres van de koper). De documenten worden per e-mail opgestuurd: ze kunnen zeer eenvoudig op jouw PC, tablet… worden gelezen worden, of gedrukt worden (je drukt b.v. enkel de bladzijden die op het terrein wenst te nemen…).
De zeer beperkte oplage van zulke publicaties maakt het zeer moeilijk om ze onder de vorm van een gedrukt boek te produceren zonder subsidies of andere externe hulp. Dankzij de publicatie in elektronische versie geven we aan een maximaal aantal ornithologen de kans om van de waardevolle informatie in het Nederlands te kunnen genieten, en dit tegen een deftige prijs.

Wat bestellen?

Optie 1: enkel gidsboekje ‘Lac du Der’ (inhoud: 40 A4-bladzijden). Kost € 10.00
Optie 2: enkel gidsboekje ‘Lacs de la Forêt d’Orient’ (46 A4 –bladzijden). Kost € 10.00
Optie 3: de twee gidsboekjes samen. Kost € 16.00

Hoe bestellen?

– Je stuurt eenvoudig een e-mail naar publications@guidesoffice.eu, met vermelding van jouw e-mail adres + postadres (dit is nodig om jouw exemplaar te kunnen personaliseren), en de gewenste bestelling (Optie 1, Optie 2, Optie 3).
– Je stort het bedrag op onze bankrekening:
HANSE NATUR asbl
IBAN: LU72 0024 1912 2880 9200
BIC: BILLLULL

De persoonlijke gegevens van onze klanten worden nooit door ons gebruikt om later andere advertentie of promotionele aanbiedingen te sturen. Ze worden onder geen enkele omstandigheden aan derden doorgegeven. De gegevens worden enkel gebruikt in het kader van uw bestelling.

Om enkele voorbeeldpagina’s van de uitgaves te zien, click hier X.

 

DELEN